Resultat drevinge

110:

Han var lite på tårna när det var läktare och mycket högre ljud nä på ute tävlingarna men det tycker jag bara är för hans fördel!

Han känndes jättefin! Var nolla i grunden och sen i omhoppningen klantade jag till det rejält in i kombinationen kom alldeles för nära på a men sriie var så duktig och kämpade sig igenom den på två galoppsprång fst det skulle vara ett!! men rev dock b hindret, och även hindret efter det. Är riktigt gläd över min kämpe! 0+8 fel.

120:

När jag hoppade upp på framridningen så ropar dom helt plötsligt ner mig till framhoppningen!? Jag hann inte rida fram alls nästan= dålig förberädd för att gå in och hoppa en bana på 120.. men det var bara att gilla läget och köra på.. det var en A:0a ("tidshoppning") Han river första hindret för att han inte är riktigt igång, blev lite flack, kommer sedan igång och gör en fin runda, tyvärr kommer vi dåligt i en sväng och jag börjar dra i honom för mycket så han river det också. Men en riktigt bra runta med tanke på förutsättningarna, 8 fel.

 

 


Hej

Kom hem från tävlingen för en stund sen, och är väl lite halv irreterad på mig själv men nöjd med hästen! resultat och film kommer senare. :)

,,

Ligger i sägen och dubbelkollar startlistorna för idag, ringde precis till seketariatet och frågade lite om en tid som dom satt ut på ryttarmeddelandet, och det var som jag hoppades, att hästklasserna kommer starta tidigast kl 13, så för mig bli det en lugn morgon! :)
 
Det här var för ganska exakt ett år sedan med Zindy!! Hoppas att Sirre kan göra något liknande idag då! ;D

Dagen

Idag blev det en promenad och massa mys med Sirre, jag kan knappt beskriva hur mycket jag tycker om den här hästen!<3 Vill tacka Ida tusen gånger om för att du gav mig förtroendet från början, det ledde till har jag är lycklig ägare till denna fina häst!!
 
 
 

snabbinlägg

Sirre trimmas på inför kommande tävlingar (och framtiden) ;) och Zindy har fullt upp med att lära ut bra ridning! ;)
Så allt rullar på! Var på träning med Sirre igår och fick en riktigt fin kännsla för hur det ska kännas och hur jag ska rida för att få honom att göra dom där riktigt fina sprången! I helgen är det tävling, första inne!
 
Har ni något önskemål, eller kanske några frågor som ni vill att  jag ska svara på?
 
 

HAHAHA kolla på den här!!


Dagen

jahaja då var snart den måndagen slut.. det spännade som hände i stallet idag var att jag fick äran att sitta upp på stallets finaste unghäst för förta gången!! Han långerades först med sadeln, vi klappade och tröck på sadeln, mamma löft mig upp och ner några gången på sidan av honom, han reagerande inte ens.. så då hängde jag mig på honom, vi gick några steg när jag hängde där och sen la jag över benet och satt på honom! Vi gick några varv och sen fick det räcka för dagen! Han var värkligen super duktig, kunde knappt gått bättre!! så alla var nöjda och glada, speciellt ägaren! ;D
 

Stockholm international horse show 2012

Temat i globen i år ska tydligen vara Svenskt rakt igenom!!
 
Dom firar dessutom 20 år i år!!
 

god morgon

Då var det måndag igen då! Vi har det väldigt lugnt i skolan nu (vågar knappt skriva det för lovar att det kommer bli jättemycket nu bara för det :S)
Såå det är bara att njuta så länge det varar! ;)
Går i skolan från 12 till 2 idag, och sen blir det raka vägen till stallet där det händer en väldigt rolig sak idag!! Men mer om det ikväll!
 
ha det!!
 

dagens ridpass

Sirius:
Idag kom jag äntligen iväg till ridhuset och trimmade. han känndes fin, blev finare ju längre jag red också.
Jag måste dock jobba mer på galoppombyterna och galoppfattningarna, skulle vara skönt att få hjälp av med det av nån av mina tränare för jag vet inte riktigt hur jag ska jobba vidare med det.
 
Zindy:
Red en mys tur i skogen :)
 
 

Solvalla

Det har tydligen varit bil tävlingar på solvalla under helgen! visste ni att det har varit hopptävlingar där också för några år sedan!?
Inne på själva gräset fanns det jag vet inte hur många olika banor med tävlingar!
Jag kommer ihåg att jag var där och kollade, jag var dock ganska liten då så jag kommer inte ihåg så mycket.
Jag har för mig att det var ganska stora klasser också, det skulle vara coolt om dom började med de tävlingarna igen tycker jag!!
 
 
Haha jag kommer ihåg att jag gick förbi Lisen när hon stog utanför en utav banorna och pratade i telefon.. jag tyckte det var sååå coolt! ;D

nu

sitter och kollar på Global champions tour, Roffe gick felfritt för en stund sen! Heja heja ;)
 
http://www.globalchampionstour.com/gct-live/

suck

det blev inget ridhus idag.. vi fick ge oss ut i skogen istället.

Skit väder!

Ja det är det snällaste man kan säga om det här vädret..
Har iaf varit ute en sväng och ridit Zindy, banan var dränkt med vatten och det tyckte inte zindy om.. så det blev inte ett så långt pass, men iaf lite mjukgörnande så det var bra.
Nu ska vi försöka få tag på ägaren till grannstallet och köpa ett ridhuskort<3
För seriöst det går inte annars! Jag måste kunna rida iaf Sirre på ett ordentligt sätt, han ska ju liksom prestera på tävling i några månader till i år och då måste jag kunna ge honom dom bästa förutsättningarna! Och det kan jag inte göra gemon att rida på banan hemma och i skogen.. :)
Så ja förhoppningsvis rider jag Sirre i ridhuet senare idag! :)
 
Knas Zindy i skogen

Dagens tips!

Om du känner att din häst har lite dåligt med motivation, den kanske har gått en tuffare period av träning och tävling eller nått som gör att den känns lite matt eller att glädjen saknas lite. Mitt tips är då att:
Låt den vila i några dagar, låt den endast gå i hagen och leva häst!!
Den kommer inte att tappa muskler eller kondis, lovar! :)
 

:))

 
 

God morgon

Jag börjar inte skolan förns kl 12 idag, så jag har faktiskt redan varit ute i stallet en sväng för att fixa lite åt Zindy,
och nu sitter jag vid datan och ska plugga lite så jag förhoppningsvis klarar matteprovet idag! :S
 
Men om det är någon som har nån idé om ett inlägg som jag kan skriva får ni mer än gärna slänga iväg en liten kommentar! ;)
 
 
 
 
 

Träningen

Var på träning för Cribba med Bobby nu på kvällen, och det gick faktiskt över förväntan!
Han är väldigt grön och man får nästan rida honom lite som en unghäst. Men han har ett riktigt bra tryck i sprången! vilket är en häftig känsla! Det han måste träna på är dock att inte bara springa på och hoppa på fart, eller rusa fram till hindret och sen sprattla till med alla ben åt varsitt håll och sen är han över hindret.. typ så haha, för det är faktiskt så han gör vissa gånger. Han måste ta det lite lugnare och trycka av bakifrån så han får ett rundare språng.
Det var synd att det inte blev någon film.. men det var iaf en väldigt givande träning! :)
 
 

Asterix Bobby

Asterix Bobby eller Bobby som han kallas är en valack född 2003, e. As de Thurin. Bobby är min systers häst, men ibland händer det att jag rider honom så jag skriver en liten presentation om honom också!
Han är en egen uppfödning innom familjen, alltså är han född hos oss och har bott kvar här sen dess!
Han har startat några klubbtävlingar i både hoppning och dressyr. Men allra bäst trivs han nog i skogen på mysiga uteritter och att busa låss i en galopp på en äng!!
Det är en häst med väldigt charmig personlighet.
 
 
 

Sirius

Sirius är en valack född 2003, e. Quite Easy.Han kallas för Sirre. Det började med att jag fick honom i februari 2012, på foder i 6 månaden för att hans ägare precis fått barn och inte hade tid med häst. Efter fodervärds tiden ville ägaren sälja honom och vi hade fasnat så för honom så att vi bestämmde oss för att köpa honom!
Han hade tidigare startat upp till 1,25m och hitills upp till 1,20 med mig.
Det är en otroligt trevlig häst med ett bra huvud!
Sirre rider jag dagligen (förutom när han vilar ;) ) Tränar och tävlar för att ta oss upp i klasserna!
 

Zindy

Zindy är ett D-ponny sto född 1998. Jag köpte henne i maj 2010, hon hade tidigare startat en MSV B, placeringar upp till L:A. Men mig har vi hunnit starta upp till L:A med placering.
Zindy har nu lagt tävlings karriären på hyllan pga att hennes fram kotor inte håll för hårdare träning och tävling.
Jag hyr nu ut henne till såna som tex inte har möjlighet att ha egen ponny och inte vill gå på ridskola.
Zindy fungerar som en superbra läromästare för dom!
Hon är en ganska svårriden ponny, hon är pigg och stark innan man lär sig rida den "typen" av ponny, men när man gör det är hon helt underbar!! Egen bjudning, kännslig för hjälperna och arbetsvillig!
Hon rids tre gånger  i veckan av "medryttare" och så rider jag henne också någon/några gånger i veckan för att känna hur hon känns och för att hon är så himla rolig att rida!
 
 

Riktigt bra klipp!

Rekomenderar strakt att kolla lite på dessa klipp! Det finns jättebra övningar och man blir väldigt motiverad när man kollar på dom! I det här klippet får man hänga med på en runda med självaste Malin! ;D
 
 

lugnt på hästfronten

Ja idag har jag inte ens varit till stallet, Sirre hade vilodag, och Z är utlånad idag :)
Så då passade jag på att plugga... sjukt tråkigt.
Imorgon har jag lång sovmorgon så funderar på att gå till stallet på morgonen, får se hur jag gör men sen på kvällen är det träning, men jag hade faktiskt tänkt att det blir Bobby som får ta den, så får Sirre lulla lite i skogen! :)
 
Bobby på pay and jump för något år sen :)

Preliminär Tävlingsplanerning!

 
V. 39, Drevingen, 1,10m + 1,20m
 
V. 42, Ågesta, 1,10m
 
V.44 Enskede 1,20m  Eller  V. 45 Södertälje 1,20m
 
V. 47 Södertörn, antingen 1m eller 1,10m
 
Så ser det ut nu, värmdö var sista ute tävlingen för i år!! Så från och med nu är det inne som gäller.
 
Sen blir det lite hoppvila över vintern och sen drar det igång igen i sluet av februari nästa år!
 
 

Hej och god natt!

Hej, har blivit dåligt med uppdaterning idag, men har dock inte hänt så mycket idag så ;) Tog en välbehövlig sovmorgon<3 Sen har jag fixat i stallet och lite så.
Supersnälla Jacqueline har fixar en header åt mig idag!! Hennes blogg kan ni hitta på jacquelinekorhonen.blogg.se!
Imorgon ska jag försöka slänga in ett inlägg med Sirres tävlingsplanering, som jag gjorde idag.
Men nu måste jag sova, så jag klarar av skolan imorgon.
haha måste bara säga att katten kom precis in på mitt rum och är helt galen!! hon attakerar mina händer när jag försöker klappa henne(!?) hon är knäpp! :P
 
Kolla vad oskyldig och söt hon var första dagarna hemma hos oss...
 
men nu, fortfarande söt men helt galen! ;)
 


Resultat Värmdö

1,15m:
Tyvärr var jag lite övertaggad, så på hinder nummer två och tre red jag iväg honom alldeles för mycket så vi kom för nära så då fick han inte upp benen riktigt så det blen två nedslag, 8 fel. Jag tar på mig det helt och hållet, han känndes jättefin!! Så då blev jag självklart ännu mera irreterad på mig själv, men men det är bara att glömma och gå vidare.
 
1,20m Junior DM 2012:
Sen var det alltså DM klassen, jag fick hjälp av Cribba med bangång och framhoppning! Guldvärt! Det var en A:1a och grunden var på 12 hinder 14 språng. Jag var väldigt taggad även till den klassen men lyckades ändå att behålla fokus! Oxrarna var väldigt maxade på bredden, och Sirre har lite svårt att nå över bakbommen ibland. Så på en distans var jag tvungen att ta en extra halvhalt, men då orkade han inte riktigt över bakbommen.. 4 fel.
Vi blev första utanför omhoppning. Surt! Men är ändå nöjd med min ridning och över min fina häst!
Cribba (och även hans syrra) tyckte ridningen var 100% klockren, så det känndes väldigt bra!:D
 
 
 
 
bilden är från första klassen och filmen från andra. haha ni får ursäkta mammas reaktion när vi river! ;D

Hallihallå

håller på att ladda upp filmen från dagens tävlingar, kommer snart!

Om mig

Jag heter Camilla Ahlén, född 1995. Jag på riktigt, älskar hästar och ridning. Jag har egna hästar (läs om dom i kategorin "hästarna") hemma på gården. Våren 2012 lämnade jag ponnytiden bakom mig och började då tävla stor häst. På ponny har jag tävlat upp till nationell L:A och på storhäst har jag placering upp till 1,20m, än så länge!!
Men jag har planer på något mycket mer!! Och hela den resan kan ni följa med på här på bloggen!
 
 
 
 
 

dagens ridpass

Sirius:
Skrittade ut en sväng, ställde lite, flyttade lite i sidled och gjorde även några igång och av saktningar mellan skritt och trav. Han känndes fin, pigg och allert.
 
 
Zindy:
Red henne på banan, hon hade väldigt svårt med galoppen i vänster varv, hon hade det även igår på lektionen. Hon springer bara på och vill inte riktigt slappna av.. men annars var hon underbar som alltid<3 så himla rolig häst att rida man kan liksom komma på sig själv med att man sitter och ler bara för att hon är så fin, haha!
 
Bobby:
Sist men inte minst red jag även Bobby idag! Det var länge sen nu. Han känndes riktigt fin, red på banan, lite lösgörande i ganska låg form så han riktigt skulle få upp ryggen och slappna av i underhalsen, vilket han gjorde bra!
 

 
 
 

rubrik

jaa vad ska man säga om denna dagen då? Skolan, stallet och nu sitter jag här vid datorn och ska kolla ut när vi måste åka till tävlingen imorgon. Dagens ridpass inlägg kommer om en stund! :)

Min torsdag!

oj vad den här dagen gick snabbt! Först var det skolan, hem och trimma Sirre, hålla lektion för tre stycken och sen var dagen typ slut! Jag har gått och blivit sjuk också... inte bra, har ont i halsen och kan knappt andas genom näsan.. inte bra inför helgen, men det kanske hinner gå över! :)
 

 
 
 

Foder!

Igår ändrade jag lite i Sirius foderstat, istället för musli blå kommer han nu att få röd. Sen får han groov oxå.
Vi ökade också lite på mängden.
Tror att detta kommer göra att det blir en del förändringar ridmässigt, men det återstår att se! Får se om jag kommer känna någon skillnad! :)
 
 
 
 

Nytt

Som ni ser till höger så har det kommit några nya kategorier, dom är tomma just nu men så småning om kommer jag skriva lite nya inlägg till dom!
 

Zindy på täby


Idag fick Zindy sin triangelmärkning, det gick jättebra! haha det var inte alls så som jag hade föreställt mig! Jag hade inbillat mig att det var jättedramatiskt, hästen for runt och den elaka veterinären stog där med en glödande varm metall triangen som skulle bränna ett märke på hästen!! MEN nej då, hästarna känner INGENTING av det och det är inte ens värme på metallgrejen utan det är flytande kväve som är kallt!
Så Zindy tyckte tom att det var helt okej att vara där, hon fick godis och myste med veterinären, hon som annars bokstavligt talat hatar veterinärer och att bli undersöken, men nu hoppas vi att hon aldrig behöver åka till en vet. igen! Hon har varit där tillräckligt med gånger.
 
 
 
 


 Min fina ponny!!

hemma :)

I dag hade jag först sovmorgon och när jag kommer till skolan så visar det sig att min lärare är sjuk så lektionen är intälld! Så det var bara att vända och åka hem igen! Ganska onödigt men ända skönt, för nu hinner jag åka med mamma och Zindy till Täby! Vissa av er vet nog vad vi ska göra där, men ni andra får hålla ut till ikväll så berättar jag då! hej så länge!

funderingar

När jag var hos Jane, så berättade jag om tävlingarna på mälarhöjden. och att det var lite irriterande att jag hade fått ett tidsfel i omhoppningen och att om jag inte hade fått det så hade vi varit kvalade 130 nu..
 
Men då säger hon att TR hade ändrat reglerna för kvalifeceringen, att det bara var en felfri grundomgång som behövdes för att kvala, men hon var inte säker.
Så när jag kom hem så började jag läsa i TR, MEN jag blir helt knäpp för vad jag tolkar det så strår det två olika saker på olika ställen!?!
På ett ställe står det:
"Vid bedömning två faser skall båda faserna vara felfria för att gälla som kvalificering"
 
och lite längre ner stog det:
"Ekipage är kvalificerat till 1,30/1,35 m hoppning och lägre efter 2 felfritt genomförda grundhoppningar i 1,20 m hoppning eller högre."
 
I den första står det Båda faserna men i den andra står det grundhoppningar!?!
 
Så vad är det som gäller?
Är det någon av er som vet?
 
 

träningen

Träningen gick jättebra! hoppade bana, han känndes fin, vi tog lagom många språng eftersom han tävlade i söndags och ska även tävla i helgen.
Tyvärr blev det ingen film, glömde kameran.. :/
 
 

dagens planer

Planerna för dagen är att först klara mig igenom dagens skojiga aktivitertar i skolan, sen blir det att skynda hem för att träna för jane!!
 
Hörs senare, kanske någon som vill se lite film från träningen??

Resultat mälarhöjden

Var på mälarhöjden och tävlade idag,
1,10m: Vi gick bubbelnolla. Han känndes lite seg, men det tar jag på mig, för framhoppningen blev inte riktigt som jag ville, då det var väldigt rörigt, och det var en häst som gick omkull, så det blev ett uppehåll ett tag, men inte på själva tävlingsbanan, så dom på framhoppningen fick lite kortare framhoppning.
 
1,20m: här blev framhoppningen bättre så jag kännde mig bättre redo när jag gick in på banan! Det var en ganska tuff bana, med maxade höjder och många relaterade avstånd. Grundomgången och okej, något jag hade velat förbättre var att på två ställen så kom han i korsgalopp och istället för att rida på frammåt och vänta att han bytte själv så bromsade jag upp och bytte galoppen, vilket gjorde att vi fick lite dåligt flyt.. men felfri var grunden! Och så kom omhoppningen... av någon dum anledning så glömmer jag banan och tar väärsta långa vägen för att försöka komma på vilket som var nästa hinder, tillslut hittar jag rätt och kommer i mål med 0 hinderfel! MEN ett jäkla tidsfel... jaja inte mycket att göra åt.
 
Jag är iaf väldigt nöjd med min fina häst<3 och  nästa gång måste jag gå banan flera gånger! ;)
 
I sista klassen blev det en 6e placering <3

klippningen

Klippte som sagt både Zindy och Sirre idag, det var även första gången som jag klippte Sirre, det gick jättebra! han är så snäll!
 
Sirre efter klippningen.
 
 

hur ska detta sluta?

I onsdags skadade jag lillfingret på träningen för Cribba, det blev både besök till vårdcentralen och röntgen i vällingby!! men som tur var var det ingen skada på skelettet, så antagligen var det en sena i fingret som blev utdragen.

Och inte nog med det, i går när jag galoppjobbade på stubb åkern så fick sirre världens bock ryck!!...och så åkte jag i backen. :P

Så jag känner mig allt lite mör i kroppen idag ;)

Det var i landningen i det här språnget som lillfingret hamnade snett.

 

 

 

 

 

 

ridit

Nu är jag inne en sväng för att äta lite. Jag har ridit Zindy på banan, jobbade mycket med lösgörande övningar, hon känndes helt okej.
Sen red jag ut en tur på Sirre, kollade att han svarade både framåt och bakåt, villket gick fint!
 
Snart ska jag ner till stallet igen för att klippa Zindy, som nu ser ut som en björn med att päls.. :P
 
Super Zindy<3

HAHA

 
 
 
HAHAHA jag tycker den här bilden är såå rolig!! kolla hans huvud!! haha
Det är en ut av de första bilderna på Sirre när han kom till mig! <3

Tävling på g

Imorgon är det dags för tävling, så som alltid laddar jag upp genom att kolla på rundor från tidigare tävlingar!
 
 

hej

testar att skriva ett första inlägg här bara! ;)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0